Så skönt ute

Det är så underbart ute. Har inhandlat  sommarplant och varit tuff nog att plantera ut dem oxå.
Är det sommar så är det. Vi får väl hoppas att det var järnnätterna vi hade strax före värmeböljan som kom.
Fint blir det och det doftar så gott nu.

Min absoluta höjdpunkt är denna tid. Precis mellan hägg och syren.

Osså har stumpan varit här. Hon är liksom sin far lite besvärad av värmen. De blir liksom överhettad. Vill gärna trivas bäst i skuggan.

Jobbet då, ja vad ska man säga, lite tidigt att avgöra. Alltså detta är ju raka motsatsen till industrin som jag tidigare jobbat på, som var rörligt och som kräver lite styrka i armarna iaf.  Nu ska styrkan sitta i truten. hihi. Det är ju bara över sommaren, vad jag vet nu.  
                                                                                                                                                            
Saknar cnc kursen och saknar framför allt jobbet på PEPAB. Skulle så gärna vilja tillbaka, så himla bra arbetsplats.  Om du läser Magnus, hälsa alla isf.

Dags att  käka lite kvällsfika och sova sen.

Hörs da//Carina

Nå hur gick det?

Ja det kan man ju undra. Försökt prata med arbetsförmedlingen utan att nå någon uppgörelse.  Men vad håller de på med? Kan man hjälpa företag måste man väl kunna hjälpa de som är arbetslösa oxå. Det torde rimligtvis finnas mer pengar i ett stort företag än vad en privat arbetslös har, varför ska då de få förmåner som de arbetslösa ska förlora på, nej det här går över mitt förstånd. Jag kan bara inte acceptera detta.

Förövrigt en kanondag med fint väder. Vi har umgåtts med  Tony och Anna, Annelie och Niklas osså lillstumpan. Har även träffat Kickis som jobbat på Coop idag.
 Dags att koja nu för i morgon ska vi hämta lilltjejen och vara barnvakt till söndag. Det är ju crusing i stan. Myyyyys.

Hörs da//Carina

Vad är det frågan om

ja, det blir bara krångligare och krångligare för varje dag som går.....
Nu verkar arbetsförmedlingen kunna förhandla bort  mina stämpeldagar oxå, genom att göra överenskommelse med
ett företag att jag gör min utbildning som praktik. Det är väl ok men inte kan jag väl mista stämpeldagar bara för att jag ska jobba???? Vad är nu detta......

Får prata med arbetsgivaren på fredag eller måndag.   Ska ringa AMS oxå. Antar att Metall har stängt oxå.

Men hjälp, vad har jag hamnat i för smet. Finns det nån vettig människa som kan hjälpa till. Någon som kan lagar och avtal, över hela arbetsmarknaden.
Kan inte vara riktigt att jag ska förlora både pengar och stämpeldagar när ett företag vill anställa mig????

Hörs da//Carina

då var det sista veckan på cnc kursen, iaf för denna gång. Får se om man får komma tillbaka till hösten som utlovats. Man vet ju aldrig, kanske trivs jättebra på mitt "sommarjobb" och blir kvar. Man ska aldrig säga aldrig. Livet är för kort för att kastas bort, så varför inte prova på. Erfarenhet ger kunskap och kunskap ger självkänsla.
Det bästa är iaf att slippa arbetsförmedlingen, som idag inte är till hjälp för oss arbetslösa, utan ett ställe för kryphål åt arbetsgivare, ett ställe att hämta bidrag hos.

Nog om detta. Matte kursen är snart till ända och jag har lyckats tagit mig igenom.Den sista tiden nu har varit tung, väldigt tung och jag är fruktansvärt sliten. Men snart har jag endast jobbet att sköta och jag känner nu att det ska bli skönt.

Nu längtar jag mest efter mitt barnbarn, lilla stumpan som varit och hälsat på Pippi Långstrump. Undrar just om hon kommer på besök i helgen. Måste väl komma och hälsa på Tony och Anna som kommer hem på torsdag.

Förresten, besökte Martina och Kristoffer i helgen i Sthlm. De hade fått det jättefint i sin nyinköpta lägenhet. Högt var det. 7:e våningen, hua.
Dags att koja.

Hörs da//Carina

Så var det söndag igen

och lilla stumpan har åkt hem till mamma och pappa som var på crusing i går kväll. Oh, det blir så tomt och tyst efteråt.
Vet inte riktigt vad man ska hitta på. Tack snälla Annelie och Niklas för att vi får låna henne ibland.

Äntligen har växthuset blivit inhandlat. Ska bli kul, gott att hämta färska tomater och förhoppningsvis gurka. Längtar tills det är färdigt. Längtar inte tills det ska byggas ihop. Tur man inte är gift för då har vi nog blivit tvungen att ta ut skilsmässa efter detta. Får väl be om hjälp, Antii, var är du?hihi, han kan allt.
Och var den skall stå? Jo naturligtvis på bästa solplatsen, som redan är upptagen av ett gammalt uthus som står på trekvart. Så nu åker det ner och ett nytt större ska byggas senare.

Thjoho, det här blir grejor, nåt att bita tag i......

Hörs da//Carina


Arbetsförmedlingen

är verkligen ett kapitel för sig. En sak har jag konstaterat nu. Inte är de till för att hjälpa arbetslösa. De fyller endast en funktion,ATT HÅLLA NERE STATISTIKEN. Lita aldrig på dem! Så jäkla besviken. Här har jag enligt tidigare anställd där fått fria händer att söka jobb pga. att jag hela tiden varit mycket aktiv. Fick så småningom spetskompetens i en mycket bra utbildning som slår väldigt högt för mig och en ny arbetsförmedlare. Då ringer arbetsgivare till mig och erbjuder sommarjobb som jag aldrig sökt. Kollar för säkerhets skull med ams om jag måste ta detta. Naturligtvis inte svarar hon eftersom denna kurs ger mig stor kompetens när jag är klar. I två minuter!!. Sen ringer hon upp och talar om att hon ändrat sig och jag blir tvingad att ta sommarjobb och avbryta kursen.
Fattar ni, avbryta kursen och kanske aldrig komma tillbaka dit (ja nu har de ju lovat detta, hmm, ja men de lovade annat för två minuter sen oxå, är statens pengar slut så är de). Endast för ett sommarjobb! Här har de alltså kostat på mig en början till kursen och sen då...? Någon annan ska börja istället. Man har alltså kastat bort pengar de satsat på mig, skattepengar. Inte undra på att det inte finns pengar över till nåt, när den ena inte vet vad den andra gör. Nej det är som att bita sig själv i röva.
49 år och sommarjobb.... fanemig skandal på högsta NIVÅ. En sak är säker, inte ska jag va aktiv nå mer, jag ska göra som så många andra som redan insett vad det handlar om. Jag ska ställa in mig i ledet och vänta på tillsägelse......
Men fortsätt sparka undan benen på arbetslösa, gör det, ARBETSFÖRMEDLINGEN!!!!!!!!!!!!!

Sommarvärme

Hej, länge sen nu...
Det är ju sommar nu eller hur?  21,5 grader i skuggan.

Yes!

Hörs da//CarinaRSS 2.0