Tidig morgon

Började matte lektionen redan klockan 08.00. Hua det är tidigt. Söliga bilförare som tom. kör saktare än mig var ute på vägarna i morse oxå. Morr. Iaf det är lite trögtänkt med matte C så här tidigt på morgonen eller så är det åldern det beror på , vad tror ni? När är det rimligt att sluta plugga? Kan man plugga när man är runt de 50?

Kul tycker jag iaf. Fick bryta upp efter en timme för att träffa min personliga jobbcoach. Idag hade vi riktiga problem att ta tag i.

Har någon sökt jobb hos Ericsson? Vad tycker ni om sökvägarna? Sökte jobbet via Manpower men inte räckte det, nej nej. Via en länk till Ericsson skulle man oxå med upprepning av cv och personligt brev och inte nog med det, det skulle ännu en gång skrivas in tidigare arbeten. D.v.s jag har uppgivit 2 personliga brev och 2 cvn och ännu en extra gång berättat var jag jobbat tidigare. Typiskt Ericsson, krångligt och invecklat. Men som arbetsgivare är de oslagbara. Jag trivs så bra att jobba på Ericsson. Bara att lyckas söka jobben borde vara en kvalifikation att få jobba där.

Dags för lite lunch, ska plugga lite till sen. 18.15 ska jag bowla oxå. Det är körigt att vara arbetslös.

Nu borde jag väl få några åsikter iaf. hmmm

Vad tycks?

Blev den inte snygg min bloggsida. Annelie har hjälpt mig och snyggat till den. Så himla nöjd.

Ja så har man vart till arbetsförmedlingen idag och fått massa tips och råd. Ska söka vissa jobb och lite till.
Hoppas det kommer nåt vettigt åtgärdsprogram från regeringen snart, men  det är väl inte till att räkna med. Med den regering vi har nu. Detta måste väl vara ett perfekt senario för en högerregering. De fattiga blir allt fattigare och klyftorna bara växer.

Så ringde Annelie och ville att jag skulle komma. Tilda hade fått feber på dagis så Annelie fick hämta hem henne. Men lilla tösen försöker vara så glad hon bara orkar mellan febertopparna. Säkert de berömda hörntänderna som gör så fruktansvärt ont som är på väg ut. Lillstumpan. Fått kläder till Tilda efter grannen Maja. Jättebra.

Sitter och sliter mitt hår över matteboken. Var tvungen att ta en paus och vila den lilla hjärnhalva man har.
Dags att fortsätta...

Ha det bra//Carina

Oh jösses

Vad snö det kommit. Tyckte det inte såg ut att vara så mycket när jag kollade genom fönstret. Men där bedrog man sig.
3 dm på en natt. Nu kan´vi inte klaga på vintern iaf. Vi hjälptes åt att skotta gården och skotta fram bilarna. Tur det var idag när man är ledig.

Sen ropade jag ut Maja, grannens dotter på 4 år så byggde vi en stor snögubbe och en koja med väggar runt och soffa. Där lekte vi Madiken, som var Maja och jag fick vara Elisabeth. Vi gömde oss i kojan för Majas pappa så han fick leta oss.

Dyngsur i kläderna gick jag sen in och kokade lite kaffe, för Maja hon skulle äta lunch och sen skulle hon åka till en kompis. Bäst du går in och torkar kläderna, för imorn éfter dagis, kommer hon säkert och vill leka med dig, sa Jim. Hihi.

Dags att ta tag i matten nu så jag kommer i fas...

Äntligen

lite tid till att skriva lite. Hur kan det bli så här? Nu är jag arbetslös och jag har näsatan ingen fritid alls känns det som. Söker jobb och pluggar matte hela dagarn känns det som. Men ikväll bowlade vi, Annika och jag. Oavgjort och detta till Annikas förtjänst. Hon vann sina och jag förlorade mina matcher. Typiskt. Ska skärpa mig. Lovar, tjejer. I morgon ska jag på cfl och senare ska jag åka och hälsa på Tilderildis. Har inte träffat henne sen ho fyllde och inte sett alla hennes presenter. Oj vad jag längtar efter henne nu. Läggdags, ska upp tidigt i morgon. Ha re// Carina

Lördagen var suverän

Kalasade hos världens bästa på hennes 1 årsdag. Mycket paket ska det va, tralalala. Roligt att få träffa Madeleine och lilla Alma, inte kan man missa att hon är en liten Juntto heller. Så lik morbror Fredrik. Och glad och pratig var hon oxå. Hoppas de blir skolkompisar sen, Tilda och Alma. Var till stan och handlade sen till nästa kalas, samma dag(lör) men nu till en 40 åring. Skojigt med överraskningar och roligt var det. Hoppas Misan uppskattade det oxå. Tack för igår Misan och Lars. Så idag då.... Tar det väldigt lugnt, katten stampar känns det som i huvudet. Har massor med matte som ska vara klar till i morgon...hm..//hörs da.

Datan igen

Jag visste det, var in på PEPAB idag och då jobbade Magnus. Berättade om datan och han sade vad jag borde göra. Självklart gör man det man blir tillsagd att göra, hmm, och vips så var den fixad. Iaf det jag sett av datans beteende hittills. Tack Magnus.

En körig dag idag oxå. Vart till stan flera ggr, inte för att jag tycker det är roligt att åka fram och tillbaka, men ibland måste man.


snart är det synd om nya datorn..

snart är den ett minne blott. Jag har suttit en hel dag till och försökt få till det. Måste ha tag på nån sombegrip sej på.
Typiskt att jag inte är kvar på PEPAB längre. Magnus han hade löst problemet på en gång är jag säker på.

Iaf, jag är allt lite ringrostig beträffande matten ska ni veta. Hoppas det lossnar för annars har jag nog tagit mig vaten över huvudet. Men det är kul och det är det viktigaste. Jag har ju inga krav. Läser bara för att det roar mig, har nått vettigt att sysselsatta hjärnan med mellan ansökningarna på arbete. Nu minskar de oxå. Blir färre och färre lediga jobb och fler och fler blir varslade. Hua som farmor säger.

Väntar på guben, ska åka till stan och handla lite mat.

What a beautiful morning, eller så inte...

Vaknade med ett ryck av att Jouni sa Jaha med en sån där nyckfull ton....
Datan hade kraschat för honom. Hoppade upp och försökte få nån ordning på både honom och datan.
Till slut hittade han guiden för snabbstart o felsök. Skit, tappade all information. Bara att börja om från början.

Vet inte om nåt hände med installationen i går eller om den externa hårddisken jag använde påverkade.
Hela dan har gått åt och jag är ännu inte nöjd, men det ordnar sig ska ni se.

Bakade precis chokladbollar till Tildas kalas. Det år nära nu. Lördag. 1år. Lillstumpilumpis.

Ska slå in paketen och fixa lite mat. Kickis kommer väl hon oxå.

Skolan igen

Ja åter till skolan idag för att få information och datauppgifter. Efter det hade jag ingen lust att åka hem så jag åkte till Evis och fikade. Det var längesen vi träffades nu. Måste erkänna att jag fick hemlängtan när jag kom dit.

Hem och försökte installera i datorn men det gick åt skogen, har ingén jag kan be om hjälp heller så jag får vänta tills jag träffar på nån i skolan.

Allt för idag, tror jag iaf.

Skolan

Idag var det upprop i skolan igen. Ska läsa matte C nu. Stackars Håkan, såg förtvivlad ut. hihi.
Nu får han göra rätt för lönen.haha.

Känner nu också att jag nått min gräns för att hjälpa andra. Sällan eller aldrig får man ett tack för att man
ställer upp. Lika bra att sluta bry sig. Man är ändå i vägen!

Usch vad tråkigt det där blev, men så känner jag nu. Tog liksom stopp idag. Jag glömmer bort att ta vara på mig själv.
Tror att jag hjälper andra men istället får det motsatt verkan.

Ska fika och sen till stan och försöka få tag i matte bok.

Det brände till...

Vaknade denna morgon med en brännande känsla, vad var det?
Jo det var min plånbok som det brände i, så det var bara att åka till Valbo och IKEA.

Fast det får inte bränna för mycket när man är arbetslös. Man måste vara ekonomisk.

Blev bara lite smått och gott. Hem och lagade lite mat och tog det lugnt resten av kvällen.

Pulkamormor

Tidig öppning på dagen idag. Tilda vaknade vid åtta och sen klev vi väl upp vid halv nio.
Frukosten, bestående av mjölkfri äppelgröt, katrinplommonpure, äppelkompott och juice med en halv limpmacka
fanns serverad till henne till kl. nio. Ja själv får man vänta tills hon ätit gröten.

Var på variant en sväng och köpte ännu en för stor overall. Får nog lämna tillbaka den i morgon.Eller byta. Hem och åkte pulka som mormor försökte dra där solen lyste och det var varmt och skönt. Pulkabacken på gården är helt perfekt. Mormor bär henne upp och Morfar står nere och tar emot henne.

Sen blev det lunch, mums och nu äter Tilda själv också. Ja det är nog mormors sked som skottar in mest för ärlighetens skull, men en gör så gott en kan. Just nu har tösen sin middagslur och mormor en stund för sig själv.

Få se när hennes mor och far dyker upp.....

Välkommen

Hej och välkommen till min blogg. Ska bli skoj att berätta och skriva om mig och min vardag för er. Hoppas få kommentarer.
Arbetslös som jag är så har jag idag träffat min personliga coach. Skönt att ha ett bollplank. Tycker man är ganska listig och påhittig själv, men när man möter sin coach så ser man en annan bild. Här gäller det att inte ta detta som en nackdel utan ta emot den kunskap man får. Den kommer man ha användning för senare i livet. Var så säker.

Har även vart till mitt lilla barnbarn och hennes föräldrar en sväng. Tilda ska nog komma till mormor i kväll och sova här till i morgonRSS 2.0