Allt har klarnat!

Hämtat mina nya brillor idag. Man kan säga att allt har klarnat, vilken skillnad på skärpa alltså.
Tyckte inte att de andra var så himla dåliga, bara fula, tills jag fick sätta på mig dessa. Jag har skärpa på alla håll, det hade jag inte på de andra, trots att jag påpekade det efter en vecka när jag köpt dem.
Så himla skönt med dessa. Undrar hur gubben egentigen ser ut när han kommer hem idag, kanske måste byta. Hihi.

Har hjälpt Kickis med gardiner idag och vart och hämtat kläder hos Annelie. Träffat goast i världen oxå förstås.

Är nu hemma och ska börja med maten alldeles strax.

Hörs da//Carina

Som sagt

det ordnar sig alltid. Gjorde mitt bästa på matteprovet i mitt lilla hjärnsläpp. Och vad hände? Fick godkänt. Jäsigt,
om du är från Ljusne vet du vad det betyder, för er andra, skönt.

Fick telefonsamtal från AMS idag att jag får gå CNC utbildningen. Lika jäsigt det oxå.

Varit pulka mormor idag, hämtat älsklingen på dagis med hennes mamma. Vi gick dit och stumpan fick åka pulka hem.

Idag är jag nöjd. Vilken kanondag. Yes.

Hörs da//Carina

Jaha

kanske dags att se sanningen i vitögat och hoppa av mattekursen.
Gick fullständigt åt skogen. Hade inte koll på någonting efter en stund.
Bläääääääää

Ojojoj

vad mycket mat det blev idag. Började med taco som blev kvar sen igår.
Sen blev det sjömansbiffar och nu ikväll hembakad Pizza.

Så har jag hjälpt Kickis med lite stök och taveluppsättning och så åkte vi en sväng till Annelie och Niklas och Tilda.
Man blir så glad och lycklig när man träffat lillstumpan, jo visst blir man glad när man träffat de andra oxå men de är vuxna och inte fullt lika gosiga att gosa med. hihi. Stumpan som varit hos farmor och farfar i helgen var på bästa humör idag och charmade som vanligt.

Osså har det varit en hel del matte. Prov i morn och tyvärr känns det inte så bra.Men som läraren sa, skit i provet, det är vad ni lär er under hela kursen som räknas. Det är det som är det viktiga. Delproven är för att ge er en ledtråd hur ni bör fortsätta plugga. Men man ställer  ju så höga krav på sig själv.

Snart dags att koja.
Hörs da//Carina

Lördag

Efter en omtumlande fredag så har lördagen varit lugn och skön.

På torsdag fick jag för mig att det luktade lite unket i mitt kylskåp, så jag gick igenom mat som fanns och torkade ur kylskåpet. Nice. Alltid härligt när det är fräscht, och framför allt i kylen.
På fredag, när jag skulle fika, upptäckte jag att varorna var varma  i kylen. Försökte ställa om knapparna och öka kylan, men förgäves. Vårt kylskåp hade tjänat ut. Fick skippa sista mattelektionen före provet så vi kunde åka och köpa ny kyl och frys. Jag menar, sådana här inköp blir visserligen impulsköp men, nödvändiga sådana!

Och vilken djungel sen, det finns kyl och frys både på längden och tvären tror jag. Tog hela dagen att gå igenom affärer och sortiment. Man vill ju inte köpa grisen i säcken. Tror inte jag gjort det nu, märk välk att jag skrev tror!
Till dessa priser borde man inte kunna köpa maskiner av dålig kvalité.                                                                                    Märk väl!!!  Detta hade aldrig hänt om inte vart arbetslös, det är så typiskt, alltid ska sånt här gå sönder när man har mindre pengar att röra sig med. Dessutom har jag beställt nya brillor som ska lösas ut till veckan. Typiskt.

Jaja, inget att hänga läpp för, det hade kunnat varit värre...
Nu ska jag strax åka och hämta Kickis.

Hörs da//Carina


Idag

har jag en vilodag. Endast vart på mattelektion i morse och sen sökt ett par jobb.
Känner att det är nödvändigt att gå ner i varv nu, förrutom att jag vart på skroten och jagat möjligt tänkbara tjuvar som inte alls va nåra tjuvar, utan endast Peter. hihi. Snällast i världen och skulle väl aldrig varken stjäla eller göra någon förnär.

Kickis har varit hit en sväng men nu är jag ensam igen. Ska försöka tat lugnt hela kvällen när jag är ensam för att orka ta tag i matten i morgon igen. Men ja ä ju som ja ä, svårt att koppla av när jag blir ensam,älskar att ha människor omkring mig och gärna många.

Har man haft barnen hos sig i nästan tjugo år så är det svårt med tystnaden när de flyttat ut. Tur att de oxå är pratglada och hör av sig.

Kanske skulle ha varit och hälsat på syrran någon dag?

Arbetsmarknadsläget

tyvärr har jag inte tid just nu att skriva så mycket. Provet närmar sig och jag grips hela tiden av panik inför det och låser mig naturligtvis inför varje tal. Glömmer teckenväxlingar och när jag inte har koll så inträffar det jag är mästare på. Jag hittar på egna nya regler i matematiken. Hur bra tror ni det blir då? Jösses!

Har iaf träffat min personliga coach idag och jag tror inte vi kom fram till så mycket nu heller. Känns lite som vi hittar på arbetsuppgifter nu, så det mer ser ut som hon får mig att fokusera. Känns som hon måste prestera nåt nu..???

Spelar liksom ingen roll vad vi gör nu. marknaden är mättad och lägre konjunktur kan vi inte ha nu. Men håll med om att det är konstigt, vem skapar lågkonjunkturen? Finns den i verkligheten, är det inte så att de toppstyrda sitter och beslutar "lågkonjunktur" och visst tusan finns de de som skor sig på detta oxå.

En verklig konjunktursvängning borde inte falla från 100 till 0 från den ena dagen till den andra. Eller är detta effekten av utflyttningen av framför allt industrin till låglöneländerna.

Här finns mycket att fundera över. Här tycker jag att vi ska skapa debatt, slälla krav, utforska vad som är orsaken, men vi är ju så snälla och väluppfostrade vi svenskar. Inte ställer väl vi till med nåt förtret, eller protesterar. Visst är vi nöjd med sänkning av A-kassan när andra eu länder får höjningar. Inte behöver vi försörja oss heller, vi kan ju leva på luft. Eller hur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alla hjärtans dag

Hela dagen av alla hjärtans dag har gått till att hjälpa en av mina hjärtanes som flyttat idag. Så de andra hjärtanes får vänta till imorgon med en liten överraskning. hihi. Fast den allra minsta lilla hjärtanes har jag redan gosat med idag, så snart är man förkyld igen när man gosar med en liten med en ständig 11 under näsan. Men vad gör det.

Alla mina kära hjärtanes, som Niklas brukar säga, barnen med sambo, barnbarn, syskonbarn med barn, syskon med sambo, min sambo, hans barn med sambos, oj jösses vad många vi har blitt, hihi, jag älskar er, kram på denna dag.

Oj tänk om jag hade glömt familjen Nilsson/Andell då hade det inte varit så skoj sen, kram syppan med familj.

Ska fika lite nu...

Annelie, jag kommer en sväng i morgon.

Hörs da//Carina

Tjena

Tidig morgon, började matten 08.00. Skönt att vara uppe och att behålla "normala" tider.
Efter detta åkte jag till Annelie och blev bjuden på köttfärspaj.Mums. Precis nu slutar Jouni jobbet för idag
och jag som har kannan till kaffebryggaren i maskinen. Det blir inge kaffe för honom innan skroten.

Ikväll ska vi köra flyttlass, blir nog Kickis, jag och Annelie. Vad skönt det ska bli för henne, slippa oroa sig för att inte ha råd med dessa höga elräkningar. Stora lillstumpan.

Nu ä re mycke

Som sagt det är mycke nu, har svårt med tiden. Finns det möjligen någon snäll människa som har en komp bank med övertid som man möjligen skulle kunna få låna lite tid ur? Eller finns någon med förmågan att förlänga dygnen? Jag behöver det nu, känns det som. Inte nog med allt som ska hinnas med, fick reda på att jag snart ska ha det första matte testet. Detta är ju ren katastrof, att få detta krav på sig precis nu.

Men som vanligt kommer det säkert att ordna sig. Lever alltid efter detta måtto numer. Allting ordnar sig om man bara försöker göra sitt bästa. Man ska inte ha krav på sig att alltid försöka vara bäst, har man bara gjort det bästa man kan, ska man vara nöjd. Då ordnar det sig.

Så har man ju träffat älsklingsungen en stund idag då. Nu har hon tydligen lärt sig på dagis att man kan låtsasgråta. Jättebra sätt att dra till sig uppmärksamheten på. Gounge.

Kom precis hem från staden och ska sätta mig ner och fika med Jouni nu, innan jag tar tag i några tal.

Hörs da//Carina

Stumpan igen

Vad har hänt mer idag då? Jo lilla stumpan gjorde sitt första besök på hemligstolen som hon fick i julklapp. Såg ut som hon visste vad den skulle användas till för när hon satt sig så skvalade det nästan på en gång.
Kanske sett de andra barnen på dagis. För hon är ju minst och får klura ut vad de andra gör. Nu är hon iaf hemma hos mamma och pappa. Vad stor hon blivit. Nu syns det vad glad hon blir och vad hon längtat efter mamma och pappa. Borta bra men hemma bäst. Såg så nöjd ut när vi åkte. Då har hon vart nöjd hela dan idag.Ett plus.

Stumpan

Kom till oss igår kväll. Mormor ville låna henne till söndag (idag). Så hos mormor är det onödigt att sova länge på morgonen. Bäst att utnyttja hela dagen, så varför inte väcka upp huset klockan 07.00. Ljuvligt att se alla på benen. Och busigt var det från första stund. Dessutom är det bråttomt med grötn. Hungrig sörrö på morgonen.

Tilda har ätit mormors mat för första gången till lunch idag. Revbensjäll och brun sås som jag rett på maizenamjöl och kokt potatis. Mums, två små potatisar och kött med sås gick i. Tyckte det var jättegott, så nu är mormor jättenöjd!!!!

Efterrätten var som vanligt nån barnmatsburk. Sen blev man lite sömnig på maten så nu vilar jag mig en stund.

Fredag

Härligt med helg igen, veckorna går fort. Har fullt upp hela tiden fast jag är arbetslös, hur ska det bli när jag får jobb då?

Igår fick jag följa och hämta Tildis på dagis sen Annelie och jag sprungit på stan. Lilla stumpan låg och sov när vi kom. Lagomt go när vi väckte henne. Tror det satt i hela eftermiddagen sen, för när jag skulle ge henne mat så var hon så arg och skrek och grinade så jag har inte sett henne så tidigare. Ja nu börjas det...protesteras mot det mesta!! och snart kommer"kan själv" också. Då gäller det att man kan räkna till 10, flera ggr om:)

Idag har det bara varit matte som gällt men ska strax åka och handla lite föda. Bara herrn behagar anlända.

Trött

Idag är jag trött, hoppas jag inte får influensa som så´många verkar ha. Inge sugen alls på det.
I morse var jag duktig med matten tidigt som sjutton, det är väl det som visar sig nu. Har sen varit med Kickis på Faxeholmen som måste välja tapet idag, så de hinner få färdigt åt henne till innflyttningsdatumet.
Tror hon kommer att bli himla nöjd. Skulle jag bli iaf.

Ikväll är det bowling igen, undrar om jag ska spela med Kicki eller Annika. Det visar sig. Huvudsaken vi vinner, det brukar vi ju alltid göra. Hmmm.

Hörs da//Carina

Söndag

så är man vid slutet på helgen igen. En mysig helg har det vart. Först  sov Tildis hos oss. Lilla stumpan är så mysig nu. Benen börjar bli allt stadigare nu. Hos oss kan man liksom gå runt på bottenvåningen. Jättekul för då kan man leka en blandning av titt ut och kurra gömma.

Lördag var det fest igen. Bästaste Anne-Marie fyllde 50 år och hade kalas.Jättekul, länge sen man träffade Ankan och Håkan , Eva-Britt och Jimmy, en massa barn och så förstås en massa djur. Så är det alltid hos Nilssons. Mat och dryck i massor. Jättegott och jättetrevligt. Härligt att Annelie och Niklas kunde hämta oss så vi slapp ta taxi från Sandarne en helg till. Förra helgens fest slutade med en taxiresa på 620:-. Snacka om hutlösa priser. "Till Taxivärlden", Vore det inte mera rimligt att hålla priser så folk har råd att åka?

Men hör och häpna, jag mådde bra hela kvällen, hela natten och hela söndagen! Vad sa du nu då, Annelie? Idag har jag tom kunnat ägna mig åt matten.

Kickis kom hem från huvudstaden så hon hämtade oss så vi kunde hämta hem bilen. Passade på att käka lite på Aspendos. Suverän mat där.

Hörs då//CarinaRSS 2.0